Interreg4a.dk

Støttet af EU

EU-Logo DK tekst

 

Støtteområde

INTERREG 4 A støtteområde

 

 

 Seneste nyt fra INTERREG - læs vores nyhedsbrev

 

Interreg 5A                Pølser i national forklædning. Kilde: SMiK

Pølsetyskere og vilde vikinger - hvad tænker vi om vores naboer på den anden side af grænsen? Vil du opleve historiens vingesus med barokmusik i Slesvig? Vil du følge det nye Interreg-program på Facebook? Og vil du i det hele taget have de seneste nyheder fra Interreg-verdenen?
Så læs vores nyhedsbrev!


INTERREG 4A-projekt Musik og Religion inviterer:

Hofmusik-festival på Gottorp Slot 2015 - 30.4 - 10.5.2015

Hofmusik-festival på Gottorp Slot 2015   -  30.4. – 10.5. 2015.

 

“Fester i Europa“, sådan kunne mottoet lyde for den internationale festival “Gottorpsk hofmusik“ i 2015. I år er der særlig fokus på festlig hofmusik, dans og musik fra teaterverdenen samt musik til store kirkehøjtider. Fra 30. april til 10. maj præsenteres forskellige vigtige centre for barokmusik, lige fra England og København til Hamborg, Dresden og Leipzig.

I rækken af musikalske knudepunkter træder det tydeligt frem, hvilken særlig betydning hofmusikken havde på hertugresidensen Gottorp Slot. Tilmed er slotskapellet og Hirschsaal, hvor musikken i sin tid opstod og hvor den også blev opført for første gang, bevaret i fuldstændig uændret form. Det er således kombinationen af velbevarede opførelsessteder og en omfattende overleveret musiktradition, der gør Gottorp så unik i international sammenhæng.

 

Optaktskoncerten (med dans) opføres af The Playfords og tager afsæt i “Shakespeare‘s Songbook“, som vender blikket mod den engelske musik- og teatertradition, der omkring år 1600 tilførte musiklivet på det europæiske kontinent vigtige nye impulser. Gambe-ensemblet Marais Consort belyser relationerne mellem de musikalske knudepunkter København, Gottorp og Hamborg og hvordan disse blev videreført. Med sin hyldest til Henry Purcell retter La Villanella Basel fokus mod den stort anlagte engelske musik, der opstod nogenlunde på samme tid som den gottorpske musikkultur, mens en anden musikkultur, nemlig den, der prægede de førende europæiske hoffer i det 17. århundrede, fra Gottorp over München til London, vækkes til live igen, når Michaelis Consort udfolder sig i sit omfattende repertoire.

En særlig stilling indtager slutkoncerten med Ensemble Weser Renaissance Bremen under ledelse af Manfred Cordes, der helliger sig et ret enestående musikalsk og liturgisk repertoire i form af det gottorpske hofs sørgemusik. Også i år optages koncerten af den nordtyske radiostation NDR og udkommer desuden på CD i samarbejde med cpo. Dermed videreføres CD-projektet ”De gottorpske hofkapelmestre“, der blev skudt i gang i 2012 på basis af professor Konrad Küsters videnskabelige bearbejdning af det gottorpske nodemateriale.

 

Yderligere informationer kan findes her.

 

 

 


 


LOVE WITHOUT BORDERS: 25 år med INTERREG-programmet 

Love without borders. Kilde: EU-Kommissionen

Tilbage i 1990 blev det første INTERREG-program søsat, og siden da har programmerne været med til at realisere talrige af kreative, grænseoverskridende projekter i hele Europa. 25-året for INTERREG-prgrammet fejres ved at hylde kærlighed uden grænser.

Følg med på Twitter!


PROGRAMPARTNERE:

Programmet ’INTERREG 4A Syddanmark-Schleswig-K.E.R.N.’ gennemføres i fællesskab af følgende parter:


Region Syddanmark Logo      EANord Logo       Kiel Region

 

Nyheder

INTERREG Deutschland-Danmark: Det nye Interreg-program 2014-2020

Læs det nyeste INTERREG-nyhedsbrev

Nyt fact sheet: personaleudgifter

Informationer om projekt-afrapportering 2015

Praktiske informationer vedr. projektafslutning 2015

Se reglerne for rejseudgifter

Skema til ansøgning om rejseudgifter

Informationer til persondataloven. Se formular

Se INTERREG 4A-Håndbogen her

Se programmets årsrapport for 2013


 Region Syddanmark | Damhaven 12 | 7100 Vejle | Email: kontakt@regionsyddanmark.dk | Tlf: 76 63 10 00 | Fax: 76 63 20 00