Interreg4a.dk

Støttet af EU

EU-Logo DK tekst

 

Støtteområde

INTERREG 4 A støtteområde

  Nyt program – nye muligheder

Informationer vedrørende den nye støtteperiode 2014-2020, INTERREG 5A program, finder du her.

Her kan du løbende følge programmeringsprocessen.

 


                              European Cooperation Day 2013 –

Vi fejrede det europæiske samarbejde

I dagene omkring d. 21. september 2013 blev der i hele Europa fejret European Cooperation Day (EC-Day). I mere end 30 lande fremviste forskellige aktører initiativer og projekter for at synliggøre de positive resultater af det grænseoverskridende samarbejde. Ansvarlig for EC-dagen var EU-kommissionen og INTERACT.

Mottoet for EC-Day var ”Sharing Borders – Growing Closer”, hvorved mere end 20 års grænseoverskridende samarbejde i Europa skulle markeres.

Vores program deltog også i EC-Dagen – sammen med mere end 70 andre programmer i Europa.  

Dette år deltog projekterne ”Beredskab uden grænser” og ”Nationale Stereotyper og marketingsstrategier i den dansk-tyske interkulturelle kommunikation”. Arrangementet blev afholdt den 28. september fra kl. 10-15 i Højer brandstation, hvor ”Beredskab uden grænser” holdt åbent hus og borgere kunne prøve at slukke en brand på tysk. Samme sted og tid fortalte projektet ”Nationale Stereotyper” om fordomme over tyskere og danskere og hvordan det påvirker vores kommunikation henover grænsen. Dette arrangement var samtidig en del af de Syddanske Dage. Du kan se mere om hvordan dagen forløb på www.regionsyddanmark.dk/wm431849.

Desuden tilbød projektet ”Nationale Stereotyper og marketingsstrategier i den dansk-tyske interkulturelle kommunikation” deltagelse i en workshop med titlen ”Pølsetyskere, vikingedanskere og andre interkulturelle fabelvæsener”, hvor man kunne forsøge at besvare spørgsmålet om, hvordan vi ser os selv og det fremmede, hvilken indflydelse vores positive og negative forestillinger har på den interkulturelle interaktion, og hvordan man kan bevidstgøre og ændre stereotyper. Denne workshop fandt sted den 25. september kl. 17-18.30 i Kulturzentrum Rendsburg, Paradeplatz 11, Rendsborg (Tyskland) i anledning af de interkulturelle uger.

Læs mere på EC Days hjemmeside

Som appetitvækker kan du se en kort film om EC-Day 


  MULIGHEDER FOR
GRÆNSEOVERSKRIDENDE SAMARBEJDSPROJEKTERDen Europæiske Union støtter i perioden 2007-2013 Region Syddanmark og regionerne Schleswig og K.E.R.N. med 44,3 mio. euro med midler fra den Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU).

Dermed kan et bredt spektrum af aktiviteter udfolde sig på en række forskellige indsatsområder. De fælles INTERREG-projekter gør det muligt at udnytte og videreudvikle potentialer grænseoverskridende. Det betyder nye impulser i udviklingen af programregionen, både erhvervsmæssigt, socialt og kulturelt. 
 
For yderligere information se ovenstående menupunkter eller kontakt
INTERREG-Sekretariatet.
 


Programparter

Programmet ’INTERREG 4 A Syddanmark-Schleswig-K.E.R.N.’ gennemføres i fællesskab af følgende parter:


Region Syddanmark Logo      EANord Logo       Kiel Region

 

Nyheder

Stillingsopslag (tysk) Ny medarbejder i INTERREG 4A

Informationer om projekt-afrapportering pr. 15. marts 2014

Praktiske informationer vedr. projektafslutning her

Se reglerne for rejseudgifter

Informationer til persondataloven. Se formular

INTERREG 4A-Håndbogen er aktualiseret. Se ny udgave her:
INTERREG 4A-Håndbogen

Læs den seneste udgave af INTERREG-Nyhedsbrevet

Læs pressemeddelelsen:
Mindretallene får deres eget hus 


 Region Syddanmark | Damhaven 12 | 7100 Vejle | Email: kontakt@regionsyddanmark.dk | Tlf: 76 63 10 00 | Fax: 76 63 20 00