Gå til indhold
FORSIDEN | Auf Deutsch | OM SITET | LÆS OP | REN TEKST | SITEMAP |

Interreg4a.dk

LINKS

ForsidepilNyhedsbrevepilINTERREG - Newsletter 17 - marts 2013pilDansk-tyske kontekster - opstartskonference for projektet SMiK

Dansk-tyske kontekster - opstartskonference for projektet SMiK

Den 20. marts 2013 afholder  INTERREG-projektet Nationale stereotyper og marketingstrategier i den dansk-tyske interkulturelle kommunikation (SMiK) sin opstartskonferencen på Syddansk Universitet i Odense. Projektet, der finansieres af INTERREG 4A, Syddansk Universitet i Odense og Christian-Albrechts-Universität zu Kiel, udføres 2012-2015 i samarbejde mellem de to universiteter og projektets netværkspartnere.

Klik her for at se i fuld skærm
SMIK

Formålet med konferencen Dansk-tyske kontekster er både at præsentere selve projektet og at afdække og afgrænse projektets dansk-tyske kontekster ud fra forskellige perspektiver. Hertil har førende eksperter fra erhvervslivet, uddannelsessystemet og forskning, som alle på hver sin måde beskæftiger sig med dansk-tyske forhold i sit arbejde, sagt ja til at dele erfaringer og viden med arrangementets deltagere. Halvdelen af oplæggene er forankret i dansk-tyske kontekster inden for forskning og uddannelse. De omfatter en indledende oversigt over den hidtidige forskning i danskeres og tyskeres opfattelse af sig selv og hinanden, en præsentation af de første resultater fra SMiK-projektets undersøgelse af dansk-tyske kulturdimensioner og -forskelle samt en beretning om fremmedsprogsundervisningen i de danske gymnasier med særlig fokus på tyskundervisningen. Den anden halvdel fokuserer på den dansk-tyske kontekst inden for erhvervslivet. Her berettes om det dansk-tyske samarbejde i grænseregionen, tysk-dansk/skandinaviske forretningsrelationer og markedsføring på tværs af grænser. Konferencen afrundes med et blik på de nuværende samarbejdsrelationer og det fremtidige partnerskab mellem Tyskland og Danmark. Konferencen afsluttes med en paneldebat med oplægsholderne og projektets deltagere. Efterfølgende er Institut for Sprog og Kommunikation vært for en reception.

Konferencesproget er tysk med mulighed for at stille spørgsmål på dansk.

Deltagelse er gratis, men en online-tilmelding bedes fortaget senest den 8. marts via projektets hjemmeside www.stereotypenprojekt.eu, hvor man også finder konferencens program.

Organisation og kontakt:

Erla Hallsteinsdóttir, ISK, Syddansk Universitet Odense: erla@sdu.dk / 0045 21799387

Jörg Kilian, Germanistisches Seminar, Christian-Albrechts-Universität zu Kiel: kilian@germsem.uni-kiel.de

Sted: Syddansk Universitet Odense, Campusvej 55, lokale O77: http://vejviser.sdu.dk/opslag?lid=1586.

Konferencen er støttet af INTERREG4A og Institut for Sprog og Kommunikation (ISK), Syddansk Universitet Odense.


Siden er sidst opdateret 6-3-2013
ICMS

Region Syddanmark | Damhaven 12 | 7100 Vejle | Email: kontakt@regionsyddanmark.dk | Tlf: 76 63 10 00 | Fax: 76 63 20 00